Много американски компании търсят излизане от Китай

Коментар на Каролин Хайд, Bloomberg Technology

HP и Dell се готвят да изнесат 30% от производството си извън Китай. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg HP и Dell се готвят да изнесат 30% от производството си извън Китай. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Каролин Хайд, Bloomberg, коментира от Ню Йорк водещите технологични заглавия.

В сряда видяхме разпродажба в акциите на Symantec, след като Bloomberg научи, че Broadcom е в напреднали преговори да купи компанията за киберсигурност. По време на затварянето във вторник Symantec имаше пазарна стойност от до 13,7 млрд. долара. За Broadcom постигане на сделка ще означава допълнителна експанзия към по-рентабилен софтуерен бизнес. Анализаторът на Piper Jaffray Харш Кумар коментира, че Symantec би паснала идеално на портфолиото на Broadcom.

Според съобщения голям брой американски компании може да изместят значителна част от производството си извън Китай в резултат на продължаващото търговско напрежение. Според японската медия Nikkei HP и Dell планират да изместят до 30% от нетната балансова стойност извън Китай. Microsoft, Amazon, Sony и Nintendo също обмислят преместване на производството си на конзоли за видеоигри извън страната. Миналата година Apple намекна, че може би ще трябва да увеличи цените заради митата върху продуктите, произведени в Китай.

Bloomberg научи, че Samsung е приключила с редизайна на своя Galaxy Fold, за да поправи неудобни бъгове с екрана. Компанията ще представи за първи път ключовия си смартфон навреме за важния период преди празниците. Samsung отмени старта, предвиден на 26 април, след като Bloomberg News и други съобщиха за проблеми с екрана при тестовите версии на продукта.

 

 

Последни новини
Още от Новини