Tesla опроверга прогнозите с рекорден брой доставени коли за тримесечие

Тейлър Ригс, Bloomberg Technology, за Tesla, Facebook и Apple Tesla достави рекорден брой коли за тримесечие

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Тейлър Ригс, Bloomberg, коментира от Ню Йорк водещите технологични заглавия.

Tesla постави нов рекорд за доставените коли за тримесечие. Производителят на електромобили е доставил към клиентите си над 95 хил. превозни средства през второто тримесечие, с което надхвърля средната прогноза на анализаторите от 88 хил бройки. Всичко това се дължи на ускорените доставки към Европа и Китай и силното търсене сред американските потребители за седана Model 3 преди федералните данъчни кредити да се свият наполовина.

Facebook е последната технологична компания, оказала се под антитръстовата проверка на ЕС. Според съобщения ЕК е изпратила въпросници към потребители и конкуренти на Facebook относно цял набор практики, с цел да установи дали социалната мрежа използва голямата си власт да ограничи конкуренцията. Официалните власти също проверяват и платформата за продажби на Facebook и как тя ползва и споделя данните от приложенията.

Междувременно Apple също е изправена пред разследване на ЕС за неприкосновеността на личните данни и начина, по който ги управлява. Ирландската комисия по защита на личните данни разследва дали потребителите на Apple имат достатъчно права за достъп до данните си. Освен това органът проверява прозрачността на политиките ѝ за неприкосновеност. Комисията също разследва Google, Facebook и Twitter.

 

Последни новини
Още от Новини