Фед ли ще сложи край на сегашния икономически цикъл

Хана Андерсън, стратег "Световни пазари" в JPMorgan Asset Management

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Хана Андерсън, стратег "Световни пазари" в JPMorgan Asset Management, коментира американската икономика, пазарите и финансовите резултати. 

Тази седмица отбелязва най-дългата икономическа експанзия в историята на САЩ. На този фон много хора се питат колко още ще продължи цикълът, допълнително подкрепян и от Фед.

Според Андерсън някои индикатори, особено по отношение на пазара на труда в САЩ, показват близост до края на цикъла. Когато обаче става дума за икономически експанзии стратегът посочи, че "обикновено те не умират от старост – нещо трябва да ги убие". 

От гледна точка на пазарите опасенията им за момента са дали това няма да бъде Фед.

От JPMorgan Asset Management съветват клиентите си да търсят подходящи моменти за намаляване на риска при акциите и прехвърлянето му към висококачествени държавни облигации.

С наближаването на сезона на корпоративните финансовите отчети в САЩ Андерсън отчита "не особено оптимистична прогноза" в поведението на пазара.

Стратегът ще следи дали големите имена при компаниите за потребителски стоки и продукти от първа необходимост ще започнат да показват по-високи цени в резултат на американските мита. 

Целия коментар чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини