Акциите на Apple може да поскъпнат с до $25 при разрешаване на търговския спор

Каролин Хайд, Bloomberg Technology, за Apple, Applied Materials и биткойн

Снимка: Shawn Koh/Bloomberg Снимка: Shawn Koh/Bloomberg

Каролин Хайд, Bloomberg, коментира от Ню Йорк водещите технологични заглавия.

В понеделник акциите на Apple поскъпнаха най-много от 3 седмици, след като през уикенда САЩ и Китай обявиха примирие на търговската война. Даниел Айвс от Wedbush Securities прогнозира, че акциите на компанията може да поскъпнат с до 25 долара през следващите месеци при разрешение на търговския спор. Той каза, че примирието сваля примката около врата на главния изпълнителен директор Тим Кук.

Applied Materials се съгласи да купи Kokusai Electric от световната инвестиционна компания KKR за 2,2 млрд. долара. Подобно на Applied Materials, Kokusai произвежда оборудване за производство на полупроводници за големи потребители, включително Samsung, Intel и Taiwan Semiconductor. Японската компания ще оперира като бизнес единица на продуктовата група на Applied Materials и ще продължи да се базира в Токио.

След като поскъпна силно в петък биткойнът отново потъна в понеделник. Най-голямата криптовалута в света поевтиня до почти 10 хил. долара. Това става след седмица на крайни ценови движения, като в един момент криптовалутата почти бе достигнала 14 хил. долара. Биткойнът все още е нагоре с почти 200% от началото на годината.

 

Последни новини
Още от Новини