Според Fitch Deutsche Bank продължава да среща предизвикателства

Кристиан Скарафия, ръководител отдел „Западноевропейски банки“ във Fitch Ratings

Логото на Deutsche Bank AG над входа на клон на банката във Франкфурт, Германия, 18 март 2019. Снимка: Alex Kraus/Bloomberg Логото на Deutsche Bank AG над входа на клон на банката във Франкфурт, Германия, 18 март 2019. Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Кристиан Скарафия, ръководител отдел „западноевропейски банки“ във Fitch Ratings, коментира преразглеждането към понижение на кредитния рейтинг на Deutsche Bank AG. Дългосрочният рейтинг за кредитно неизпълнение на банката бе съкратен до BBB от BBB+, съобщи в петък агенцията кредитен рейтинг Fitch. Скарафия говори в предаването "Bloomberg Markets: European Open". 

Преразглеждането ни към понижение на рейтинга на Deutsche Bank отразява мнението ни, че банката продължава да е изправена пред предизвикателства в стабилизирането на своя бизнес модел и подобряването на рентабилността си.

Още по темата

След удара на слабия пазар върху финансовите резултати през първото тримесечие от Fitch виждат като "по-трудни за осъществяване" целите за възвращаемост на германския кредитор.

Кредитната агенция прогнозира, че рейтингът на Deutsche Bank ще се промени или в посока нагоре, или в посока надолу през следващите 12-24 месеца. Ако банката успее да осъществи заложените намерения за съкращение на разходите и фокус върху рентабилните бизнеси, то това може да се отрази положително на финансовите резултати, коментира Скарафия.

Бизнес моделът в голяма част разчита на по-волатилни финансови резултати от корпоративно-инвестиционното банкиране, като това е област, където Deutsche Bank се представя незадоволително.

Според Скарафия въпреки подобреното представяне на подразделението за търговско банкиране в Германия кредиторът има още "път за вървене" в посока интеграция на Postbank и франчайз бизнеса.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини