Amazon представи задвижван от AI дрон за доставки

Тейлър Ригс, Bloomberg, за Amazon, YouTube и Peloton

Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg

Тейлър Ригс, Bloomberg, коментира от Ню Йорк водещите технологични заглавия.

В сряда Amazon представи нов, задвижван от AI (изкуствен интелект) дрон с цел използването му за тестови доставки на малки домакински стоки. Компанията казва, че дронът ползва набор от сензори, които ще му позволяват да лети без да заплашва обичайните въздухоплавателни средства или хора на земята. Amazon казва, че той е изработен от компоненти, проектирани в съответствие с регламентите на Федералната администрация по въздухоплаване.

YouTube взема мерки срещу видеа, разпространяващи реч на омразата и екстремистко съдържание. В сряда компанията обяви, че ще забранява видеа със съдържание на бял супремасизъм, нео-нацизъм и теории на конспирацията относно общо доказани събития. Например видеа, отричащи Холокоста или истини тип Санди Хук. Това става след нарастващи критики, че YouTube не прави необходимото да спира появяването в мрежата на подобни видеа.

Стартъпът за домашни велоергометри Peloton е подал поверителна заявка за първично публично предлагане. Bloomberg научи, че листване може да оцени компанията на над 8 млрд. долара. Peloton продава велоергометри за упражнения и бягащи пътеки с таблети, които предават на живо през стрийминг финтес курсове. В сряда Peloton съобщи, че броят акции, които ще предложи, и ценовият им диапазон все още не са определени.

 

Последни новини
Още от Новини