Акценти от конференцията за разработчици на Apple

Коментари на Боб О'Донъл, президент на TECHnalysis Research, и Марк Гърман, Bloomberg

Снимка: Anna Moneymaker/Bloomberg Снимка: Anna Moneymaker/Bloomberg

Президентът на TECHnalysis Research Боб О'Донъл и Марк Гърман, Bloomberg, коментираха последните развития от световната конференция за разработчици на Apple в предаването "Bloomberg Technology".

Гърман посочи, че едно от важните развития предприети от Apple е по отношение на операционната система iOS, която до момента се ползва в iPhone, iPad и iPod Touch.

Още по темата

Apple реши да ребрандира версията, която се ползва в iPad и да я формулира като отделна операционна система, обобщи Гърман. 

"Просто променят името ѝ и добавят няколко нови функции за потребителите на iPad, така че да стане повече като за компютър. Това е страхотно. Остава обаче да видим дали хората ще започнат да заменят своите лаптопи Mac и настолните си компютри в резултат на тези промени", коментира Гърман.

Според Боб О'Донъл Apple предприема тези промени, с цел да направи Mac много "по като компютър", макар все още да няма мишка, което е от ключово значение.

Но се получава много интересна сива зона между iPad-ите и MacOS. Макар компанията да предоставя много пресечни точки, "за iPadOS като разработчик, трябва да разработвам за 5 различни операционни системи, ако искам да обхвана поддръжка за целия спектър на Apple – WatchOS , TvOS, iOS, iPadOS и MacOS", коментира той.

Според Гърман част от жестовете и новите функции на iPad са объркващи.

При демонстрацията, когато текстът следваше да бъде засечен от окото, това не сработи много добре един или два пъти, посочи О'Донъл.

На някои устройства имате стандартни подходи за интеракция, докато при други, изцяло управлявани с допир устройства, Apple опитва да намери нови начини, за да се развива напред. 

Чуйте целия коментар във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини