Федералната комисия по комуникации на САЩ забрани China Mobile

Каролин Хайд, Bloomberg, за Uber, China Mobile и Blue Origin

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Каролин Хайд, Bloomberg, коментира водещите технологични заглавия.

Uber набра 8,1 млрд долара по време на своето първично публично предлагане. Компанията за споделено пътуване продаде 180 млн акции за 45 долара всяка, с което бе оценена на 75,5 млрд долара. Дори при най-ниската стойност на ценовия диапазон Uber изглежда ще се нареди сред 10-те най-големи IPO-та в САЩ за всички времена – и най-голямото на американските борси от това на Alibaba през 2014.

Федералната комисия по комуникации на САЩ забрани China Mobile от американския пазар, цитирайки опасения за националната сигурност. Органът гласува единодушно срещу искането на компанията да влезе на американския пазар, след като заключи, че тя е контролирана от китайското правителство. Агецията също каза, че започва проверка и на други китайски компании на фона на разногласията между САЩ и Китай.

Джеф Безос излезе на подиума в четвъртък по време на пресконференция, за да представи лунохода на Blue Origin. Безос се похвали с нов двигател модел BE-7, високоскоростен двигател на течен водород или течен кислород, задвижващ 6-минутното кацане на апарата. Компанията планира в определен момент догодина да изпрати хора в космоса на новата си ракета New Shepard. Безос каза, че се надява да започне лунни мисии до 2024.

 

Последни новини
Още от Новини