KPMG: Финтех компаниите, основани от жени, са по-добра инвестиция

Това показва проучване на KPMG сред 91 финтех компании във Великобритания

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Финтех фирмите, чиито основатели са от женски пол, са по-добра инвестиция, сочи изследване на KPMG, проведено сред 91 финтех компании във Великобритания, включително девет, в които поне един от основателите е жена, пише Bloomberg. Докладът, публикуван в петък, показва, че фирмите с жена основател средно имат повече от двойно по-висока вътрешна норма на възвращаемост от компаниите, чиито първоначални основатели са били мъже.

KPMG признава за ограничения в проучването, посочвайки основаната от жена Starling Bank Ltd., която е със значителна пазарна капитализация. Дружеството, набрало 233 млн. британски паунда (303 млн. долара), може да изкривява резултатите. Все пак KPMG определя заключенията за важни.

“Макар броят на основатели и съоснователи жени да е нисък, фактът, че обичайно постигат по-висока норма на възвращаемост е ясен глас в подкрепа на по-голямото многообразие", коментира Антон Руденклау, ръководител на отдел "световен финтех сектор" в KPMG.

Предвид че много стартъпи са непечеливши KPMG основава анализа си главно на увеличенията в пазарната оценка от един кръг на финансиране до друг.

Последни новини
Още от Новини