Ford ще предлага нов вид услуга за доставки в партньорство с Amazon

Притежателите на някои от моделите на Ford ще могат да се възползват от услугата за доставки до автомобилите

Президентът на подразделението на Ford за Европа, Близкия изток и Африка Стюарт Роули. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Президентът на подразделението на Ford за Европа, Близкия изток и Африка Стюарт Роули. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Американската автомобилна компания Ford е поредният играч от индустрията, който ще си партнира с онлайн търговеца Amazon. Споразумението между двете страни предвижда осъществяването на доставки до някои от автомобилите на Ford, пише Bloomberg.

Ford следва примера на конкурентите General Motors и Volvo, като се присъединява към услугата за доставки Amazon In-Car. Тя ще бъде достъпна за моделите на Ford от 2017 г. и някои от по-новите, както и за някои от автомобилите на Lincoln.

Как работи услугата?

Използването на приложението на Amazon в съчетание с тези на Ford, позволява на доставчиците да отключват багажника на колата и да оставят поръчаните пакети там. След изпълняването на поръчката превозното средство се заключва. По този начин се отстраняват страховете на някои от потребителите за сигурността на доставените пакети.

Производителят на автомобили се стреми да подобри финансовите си резултати чрез подобни услуги и се подготвя за трансформацията на индустрията към разработването на електромобили и самоуправляващи се коли.

Освен това Ford обяви, че е сключила споразумение с фирми за почистване на коли. При поръчка чрез приложенията FordPass и LincolnWay идва екип на място, който почиства автомобила.

Към момента американската автомобилна компания преговаря и с други търговски вериги, за да разшири услугата си за доставка до колите, заяви изпълнителният директор на подразделението FordPass Лорин Кенеди. „След сключването на споразумението с Amazon сме готови да стартираме и други услуги, така че потребителите да оценят предимството от притежаването на свързан автомобил“, обяснява Кенеди.

Последни новини
Още от Новини