Spotify надмина очакванията на пазара и вече има над 100 млн. платени потребители

Шведската компания ще поддържа силен растеж през 2019 г., прогнозират анализатори

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Шведската компания за музикален стрийминг Spotify вече разполага с над 100 млн. платени потребители. Това е постижение, което никоя друга платформа за музика не е постигала. Компанията е привлякла повече от очаквания брой потребители през първото тримесечие на 2019 г., което вдъхва доверие на анализаторите, че Spotify ще продължава да се разраства с бързи темпове, пише Bloomberg.

Spotify Technology SA е привлякла 4 млн. нови платени потребители през първото тримесечие на тази година, докато прогнозата на анализаторите беше за 3.3 млн. През изминалите месеци Spotify направи две ключови придобивания. Шведската група сключи сделка за купуването на подкаст стартъпите Gimlet и Anchor, за да поддържа повишаването на потребителите си.

Шведската компания се разширява с бързи темпове, но все още регистрира сериозни загуби. Загубата на акция през първото тримесечие е 79 цента, като очакванията бяха за 41 цента.

Броят на премиум потребителите надмина очакванията, но месечните активни потребители са спаднали до 217 млн. Анализаторите очакваха броят им да е 218.3 млн.

Компанията не очаква да забави растежа си. Прогнозата ѝ е, че през второто тримесечие на тази година ще разполага с между 107 млн. и 110 млн. платени потребители, а за цялата година те ще са между 117 млн. и 127 млн.

От началото на годината акциите на Spotify са поскъпнали с 22%.

Последни новини
Още от Новини