Британският бизнес търпи все повече удари заради Brexit

Сред най-големите потърпевши са фирмите за недвижими имоти, сочи доклад

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Преговорите за Brexit във Великобритания продължават, докато икономическата несигурност нанася тежки удари върху фирмите за недвижими имоти и сектора на финансовите услуги в страната, пише Bloomberg.

Броят на компаниите, които са в „критично състояние“ се е увеличил на годишна база със 17% през първото тримесечие на 2019 г., сочат данни на финансовия консултант Begbies Traynor Group. Въпреки това брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство се увеличи изненадващо през февруари за втори пореден месец.

„Много британски компании се намират в трудна ситуация и обсъждат важни инвестиционни решения. Най-много страдат интензивните сектори, свързани със строителството и недвижимите имоти“, коментира експертът в Begbies Traynor Джули Палмър.

Brexit се отрази негативно на британския сектор на финансовите услуги, като несигурността принуди някои компании да замразят част от своята дейност, докато не бъде ясен крайният изход от преговорите, се посочва в доклада на Begbies Traynor.

Според предварителните прогнози индустрията ще се стабилизира след сделка между Брюксел и Лондон. Трудностите в имотния сектор не свършват, като ситуацията затруднява работата на хиляди брокери на недвижими имоти. Строителството също страда, като редица фирми са потърпевши от несигурността.

Последни новини
Още от Новини