Airbnb планира да привлича потребители чрез шоубизнеса

Компанията ще създава предавания, за да се справи със засилената конкуренция в бранша

Лога на Airbnb пред медийно събитие. Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg Лога на Airbnb пред медийно събитие. Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Холивуд има нов ухажор в Силициевата долина. Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb е амбицирана да създава оригинални предавания, за да засили апетита на клиентите към пътувания, съобщава Investor.bg, позовавайки се на Ройтерс.

Стратегията, за която не беше съобщавано до момента, е от важно значение за компанията. Тя е оценявана на 31 млрд. долара и се готви за първично публично предлагане догодина. Airbnb трябва да се отличи от компании като Booking.com, Expedia и други в силно конкурентната и консолидираща се туристическа индустрия, където услугите за отдаване на апартаменти под наем са все по-обичайни.

Главният изпълнителен директор Браян Чески е основният двигател зад идеята, тъй като според него креативното съдържание е важно за бранда на Airbnb, съобщават трима запознати източници.

Чески, който е съосновател на компанията „харесва големи, ярки неща“, допълва четвъртият източник.

През последните най-малко три години Airbnb обмисля идеи за създаване на мини сериали и документални филми за пътуване, както и предавания, включващи домове, предлагани на платформата, гости и домакини. Компанията е обсъждала възможностите за сътрудничество със студиа, както и за самостоятелна работа.

Airbnb работи по телевизионно предаване, предназначено за предстоящата стрийминг услуга на Apple Home. Става дума за документална поредица, включваща уникални имения от цял свят и хората зад тях. Един от изпълнителните продуценти на поредицата е Джо Пулин, вицепрезидент на компанията, който управляваше Luxury Retreats, когато Airbnb придоби сайта за резервации през 2017 г.

Миналата седмица компанията съобщи, че е създала и продуцирала документалния филм “Gay Chorus Deep South”, който проследява турнето в югоизточните щати на САЩ на хор от Сан Франциско, съставен от гейове. Премиерата му ще се състои на кинофестивала „Трайбека“ идната седмица. Airbnb съобщава пред Ройтерс, че е осигурила финансирането за проекта.

За намеренията на компанията да излъчва филми и предавания на платформата си прочетете в продължението на материала в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини