Huawei отчете приходи от $27 млрд. на годишна база за 4-тото тримесечие

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за последното около Samsung, Huawei, и гейминг регламентите в Китай

Служител преминава пред логото на компанията в центъра на Huawei Technologies Co. за прозрачност в киберсигурността в Брюксел, Белгия, 15 април 2019. Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg Служител преминава пред логото на компанията в центъра на Huawei Technologies Co. за прозрачност в киберсигурността в Брюксел, Белгия, 15 април 2019. Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Samsung отложи пускането на първия си сгъваем смартфон, предаде Чанг. След няколко съобщения за възникнала повреда при тестовите модели на Galaxy Fold компанията отсрочи пускането му на пазара, планирано за 26-ти април, но не посочи нова дата. Отлагането може да помогне на Samsung да избегне ситуация като тази през 2016, когато беше принудена да изтегли модела Note 7. Samsung каза, че идните седмици ще обяви нова дата за пускането.

Huawei съобщи финансовите си резултати за 4-тото тримесечие, като приходите се покачват с 39% на годишна база до 27 млрд. долара. Компанията също каза, че е доставила до 59 млн. бройки смартфони и над 70 хиляди 5G базови станции към пазари от целия свят. Huawei се противопоставя на усилията на американското правителство да спре други държави от ползването на технологиите ѝ. За момента Австралия е издала окончателна забрана, а Япония каза, че няма да позволи компанията да участва във въвеждането на нови мрежи.

Китайските регулатори очертаха нови изисквания за одобрение на видео игри. Като част от новите прави издателите вече ще трябва да предоставят повече информация под формата на подробен текст относно мерките за справяне с пристрастяването. Компании като Tencent и NetEase изпитваха затруднения на фона на продължилите месеци ограничения.

Чуйте коментара на Емили Чанг във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини