Защо Pinterest не иска да я сравняват със социалните медии

Коментар на Елън Хюйт, Bloomberg News

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Елън Хюйт, Bloomberg News, коментира първичните публични предлагания на Pinterest и Zoom.

Pinterest, чийто борсов дебют в четвъртък набра 1,4 млрд долара, иска да бъде представяна като „платформа за визуални открития“.

"Pinterest е готова да отстоява, че нито е компания тип социална медия, нито е търсачка, въпреки че очевидно това е определението, с което анализаторите и потенциалните инвеститори я сравняват", коментира Елън Хюйт, Bloomberg.

Компанията казва, основната ѝ цел е да показва на потребителите неща, от които се интересуват и които потенциално биха искали да закупят, дори да не знаят как точно да ги определят.  

Pinterest се опитва се да се разграничи както от Facebook, така и от Google, казвайки, че чрез рекламите бизнесът ще бъде много по-силен, точно заради намерението на хората да купуват.

Заради все по-големия фокус на Instagram върху бизнеса с онлайн търговия обаче тя се превръща в основен конкурент и заплаха за бъдещето на борсовия дебютант.

По отношение на първичното предлагане на друг технологичен еднорог, Zoom Video Communications, Елън Хюйт посочи, че за разлика от излизанията на публичния пазар на Lyft и Uber, се очаква стартъпът да излезе на печалба.

Очаквайте видео с коментара на Елън Хюйт, Bloomberg News.

Последни новини
Още от Новини