Китай все още е любим пазар за JPMorgan

Алекс Улф, ръководител азиатски инвестиционни стратегии в JPMorgan Private Bank

Чистач с моторизирана триколка на плодащ Тянанмън в Пекин. Китай. 4 март 2019. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg Чистач с моторизирана триколка на плодащ Тянанмън в Пекин. Китай. 4 март 2019. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

Алекс Улф, ръководител азиатски инвестиционни стратегии в JPMorgan Private Bank, коментира китайските акции, икономика и правителствени политики.

Китай все още остава любимият ни пазар. Въпреки това дори на фона на положителното представяне през март остават въпросителните за устойчивостта на данните.

На фона на слабите данни за януари и февруари за китайската икономика силните резултати за март показват сигнали за неустойчивост, коментира Улф.

Ръстът на промишленото производство през март с 8,5 % на годишна база и с 1% на месечна е много силен резултат в сравнение със средния темп от половин процент през цялата минала година. Налице остават въпросителните и какъв тип стимули ще видим от китайското правителство правителството въз основа на кредитния ръст.

Сред азиатските пазари икономистът отново посочи Китай за мястото, където може да се очаква преразглеждане в положителна посока на финансовите резултатите сред компаниите.

Преразглеждането на очакванията в отрицателна посока вероятно е стигнало дъното си и затова смятаме, че на фона на данните за март, ще има положителни новини.

"Фактът, че все още наблюдаваме забавяне на номиналния ръст ще окаже известен отрицателен натиск върху част от вътрешните китайски индустриални приходи и печалби. Предвид обаче мащаба на стимулите, които наблюдавахме и фактът, че те започват да дават резултат, новините за потенциални стимули за автомобилите и електрониката може да окажат положително влияние и позитивно преразглеждане на очакванията за финансовите резултати", коментира Улф.

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини