Силният ръст бе пропуснат от голямата част от инвеститорите

Саед Абукарш, главен портфолио мениджър и съосновател на Ark Capital Management

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Саед Абукарш, главен портфолио мениджър и съосновател на Ark Capital Management, коментира ръста при акциите и прогнозата си за пазарите.

По думите му в момента без съмнение на пазар има преоценка на съществуващите инвестиции. Според икономистът последният ръст на акциите е един от най-недолюбваните в близкото минало, най-вече заради мащабната разпродажба през декември.

Въпреки това темата за забавянето на икономическия ръст все още остава в полезрението на мениджърите на активи.

Мисля, че те ще се възползват от ръстовете при акциите, за да реализират печалби, но това не означава че няма да видим още ръстове. Лихвите все още са на исторически ниски нива и все още има разпределение към акции. Не мисля, обаче че ще са със същия като досегашния темп.

Според Абукарш все още е налице усещането, че този силен ръст бе пропуснат от голямата част от инвеститорите.

Има много повече инвеститори, изчакващи отстрани спад и корекция - това е, което и стимулира напред този ръст. Всеки един спад в момента се възприема като възможност за купуване предвид мащабното възстановяване от ниските нива през декември.

Честно казано форекс пазарът за момента е останал встрани. Ако сте търгували валути през последните 3 месеца ще знаете че е волатилен ад. Сред повечето инвеститори няма някакъв мащабен подтик да се преместват от долар към евро или към Азия. Основно това е заради източници на волатилност – от Брекзит, през Китай до забавящия се ръст. Въпреки това, мисля, че ако бъде постигнато някакво споразумение за търговския спор с Китай ще видим раздвижване на финансовите потоци, коментира икономистът.

 

Последни новини
Още от Новини