Apple и Qualcomm постигнаха съгласие в спора за патентен лиценз

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за Apple, Qualcomm, Netflix и TikTok

Логото на Apple върху магазин в Пекин Снимка: Shawn Koh/Bloomberg Логото на Apple върху магазин в Пекин Снимка: Shawn Koh/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Apple и Qualcomm постигнаха съгласие да сложат край на двугодишна правна битка относно такси за технологичен лиценз на стойност милиарди долари, които заплашват да изложат на риск бизнеса на Qualcomm. Като част от договора Apple ще направи единично плащане към Qualcomm, докато споразумението за патентен лиценз между двете компании е многогодишно. Qualcomm каза, че ще свали заведените съдебни искове по света, но не разкри подробности относно плащането.

Прогнозата на Netflix за второто тримесечие не оправдава очакванията на анализаторите. Компанията изчислява, че ще прибави 5 млн. абонати, което е доста под очакванията на анализаторите за над 6 млн. Междувременно главният изпълнителен директор на компанията каза, че увеличените цени са довели до прекратяване но абонаментите сред някои клиенти в САЩ.

Според съобщения Google е спазила съдебно решение на индийски съд да блокира достъпа до популярното приложение TikTok. Съдебната разпоредба преди това бе поискала от американското правителство за забрани приложението на споделяне на видео, цитирайки тревоги, че то излага деца на смущаващо съдържание, включително порнография. Наредбата на съда ограничава бъдещото инсталиране на приложението в Индия, но не и съществуващите инсталации, според запознати със случая лица.

Последни новини
Още от Новини