Мъск: Батериите на Panasonic ограничават производството на Tesla

Двете компании се отказват от допълнителни инвестиции за разширяване на производствения капацитет

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Natan Dvir/Bloomberg Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Natan Dvir/Bloomberg

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви, че производствената линия на батериите на японската корпорация Panasonic във фабриката на американския производител на електромобили в Невада забавя производството на електрическите седани от Model 3, пише Bloomberg.

„Батериите на Panasonic са с мощност 24 гигаватчаса и възпрепятстват производството на Model 3 от юли“, написа Мъск в профила си в социалната мрежа Twitter в събота вечерта. Той допълва, че Tesla няма да инвестира повече пари за разширяване на капацитета, докато мощността на батериите не достигне 35 гигаватчаса.

Акциите на Tesla поевтиняха в четвъртък, след като японското издание Nikkei публикува информация, че американската компания и Panasonic замразяват плановете си за разширяване на производствения капацитет на завода в близост до град Рино в щата Невада.

Причината за решението е, че продажбите на електрически автомобили са под предварителните очаквания, пише Nikkei. Двете компании считат, че допълнителните инвестиции ще представляват риск.

Panasonic все още не отговаря на журналистически запитвания по темата.

Последни новини
Още от Новини