Uber официално подаде документи за първичното си публично предлагане

Каролин Хайд, Bloomberg в Ню Йорк, с коментар за IPO-то на Uber, ареста на Джулиан Асандж и ASML

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Каролин Хайд, Bloomberg в Ню Йорк, коментира водещите технологични заглавия.

Uber официално подаде документи за първичното си публично предлагане. Компанията направи официална S-1 регистрация след затварянето на борсите в четвъртък, с което даде на потенциалните инвеститори на публичния пазар първи поглед върху ключова нова финансова информация за бизнеса. Компанията е генерирала нетни приходи от почти 1 млрд. долара през 2018 при оборот от над 11 млрд. долара, въпреки че общата сума на оперативните разходи са малко над 3 млрд. Очаква се предлагането на Uber да е най-голямото американско IPO тази година, и сред 10-те най-големи в историята.

Адвокатът на Джулиан Асандж каза, че основателят на WikiLeaks ще се бори срещу екстрадицията си в САЩ. Асандж беше арестуван в посолството на Еквадор в Лондон, негово убежище от 2012, когато бе заплашен от екстрадиция в Швеция. Днес съдия в Лондон постанови, че Асандж е виновен за нарушаване на гаранцията си. Той може да получи присъда до 12 месеца и има сериозни висящи обвинения в САЩ.

ASML отрече репортаж на вестник, според която най-големият европейски производител на полупроводници е станал жертва на китайски шпионаж. Холандски вестник съобщи, че базирани в САЩ служители с непреки връзки с Китай предполагаемо са откраднали вътрешни документи от ASML и са ги предали на XTO.

 

Последни новини
Още от Новини