Според съобщения Unicredit подготвя оферта за Commerzbank

Financial Times съобщава, че UniCredit подготвя конкурентна оферта за Commerzbank

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Financial Times съобщава, че UniCredit подготвя конкурентна оферта на стойност няколко милиона евро, за да поеме контрола върху Commerzbank. Анмари Хордън, Bloomberg, коментира темата. 

"UniCredit няма намерение да се намесва без покана в тази сделка и в преговорите между Commerzbankи Deutsche Bank, а вместо това според източниците изчаква отстрани, и в случай че преговорите се провалят, е готова да пристъпи и да направи оферта за Commerzbank", коментира Хордън.

Този ход е замислян от дълго време, но сегашният момент е потенциално подходящ, вземайки предвид съмненията дали сделката между германските банки ще се осъществи.

Има твърде много регулаторни проблеми. През последните седмици чухме новините, че хиляди работни места ще бъдат съкратени и в допълнение Bild съобщи миналата седмица резултата си от обществено допитване, според който по-голямата част от хората не подкрепят сливане между Commerzbankи Deutsche Bank.

Хордън посочи още, че от трите Deutsche е банката с най-високото равнище на суапове за кредитно неизпълнение и следователно е най-рисковата. Bloomberg остава да следи темата.

 

Последни новини
Още от Новини