Продажбите на Tesla достигат нови върхове в Германия

Американската компания регистрира по-големи продажби в страната от конкуренти като Jaguar, Land Rover и Honda

Tesla Model 3 на автомобилно изложение в Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Tesla Model 3 на автомобилно изложение в Южна Корея. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Продажбите на Tesla Model 3 бележат сериозен ръст в Германия. По този начин американският производител на електромобили се доближава до нивото на продажби на спортните модели на Porsche през март, пише Bloomberg.

Германските регистрации на автомобили Tesla са се увеличили с близо 5 пъти до 2367 през изминалия месец. Model 3 беше представен за първи път в Европа през февруари. Общите продажби на Tesla в страната, които включват моделите S и X, са само с 356 броя по-малко спрямо тези на Porsche, показват данни на Федералното бюро по автомобилния транспорт.

Продажбите на Porsche спадат с 9.5% през март заради по-строгите правила за вредните емисии в Европа, чиято цел е да се прекрати производството на дизелови коли.

Популярните модели на автомобилни компании като Mercedes-Benz и BMW запазват водещите си позиции, но базираната в Калифорния компания изпреварва добре познати имена като Jaguar, Land Rover и Honda. Tesla е доставила 3596 коли в най-голямата икономика в Европа през първото тримесечие на тази година, като автомобилният пазар е нараснал с 0.2% през периода.

Междувременно германските конкуренти на Tesla засилват усилията си в прехода към електрически автомобили. Електрическата версия Audi E-Tron вече е в продажба, а до края на тази година ще дебютират Mercedes-Benz EQC и Porsche Taycan.

Потребителското търсене на електрически автомобили в Европа все още не е силно заради притесненията относно инфраструктурата за станции за зареждане и високите цени.

Последни новини
Още от Новини