Конкурент на Uber открива 1500 нови работни места

Компанията за споделени пътувания Grab планира да събере всичките си служители в нова офис сграда в Сингапур

Снимка: Paul Miller/Bloomberg Снимка: Paul Miller/Bloomberg

Най-голямата компания за споделени пътувания в Югоизточна Азия Grab планира да удвои броя на служителите си в Сингапур до 3 хил. Това ще се случи преди стартъпът да се премести в новата си централа през следващата година, пише Bloomberg.

Grab подписа договор за наем за 11 години за нови офиси в проект на Ascendas Real Estate Investment Trust. Базираният в Сингапур стартъп има 5-годишна опция за обновяване и ще ползва цялата сграда, чиято площ е 42310 квадратни метра, а стойността ѝ е 133.7 млн. долара.

„Благодарение на новата сграда ще може да съберем бързо разрастващия се екип под един покрив“, коментира изпълнителният директор на Grab Антъни Тан по време на церемония за първата копка на строежа в петък. Това е потвърждение на дългосрочните ни инвестиции в Сингапур, допълни той.

Компанията успя да събере 4.5 млрд. долара от инвеститори, включително и от японския технологичен конгломерат Softbank. По този начин Grab успя да се превърне в една от най-популярните компании за услуги в Югоизточна Азия. Преди година стартъпът придоби бизнеса на американската компания Uber в региона.

Grab ще разкрие още 1000 работни места за технологични специалисти, които ще бъдат разпределени в центровете за изследователска и развойна дейност в Бенгалуру, Пекин, Хошимин, Джакарта, Куала Лумпур, Сиатъл и Сингапур. Новите работни места ще са за учени, специалисти в областта на изкуствения интелект и инженери, обяснява Тан.

Към момента Grab, която е основана преди 7 години, разполага със 6 хил. служители в световен мащаб.

 

Последни новини
Още от Новини