36% ръст на туристите от Италия в София за 2018

Владимир Данаилов, директор на Агенцията за инвестиции на София.

Владимир Дамянов, Агенция за инвестиции на София. София, хотел Маринела, 27 март 2019. Скрийншот: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Дамянов, Агенция за инвестиции на София. София, хотел Маринела, 27 март 2019. Скрийншот: Bloomberg TV Bulgaria

Директорът на столичната Агенция за инвестиции обяви 36% ръст на туристите от Италия в София за миналата година /2017-2018/.

Според Владимир Данаилов София привлича и инвестиции от италиански фирми.

"Интересът на италианските компании е много широк – и в производството, и в услугите", каза Данаилов в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

„За София става дума за индустриите на знанието, ориентирани към ИТ процеси. И дори когато става въпрос за производство, винаги е производство с висока добавена стойност”.

Чуйте още от Владимир Данаилов, директор на Агенцията за инвестиции на София.

По данни от доклада на ИПИ за икономическия и инвестиционен профил на София /, поръчан от СОАПИ, публикуван през декември 2018 и базиран на данни от 2017/, София привлича с развития си сектор на услугите, добрата интернет инфластруктура, стабилни данъци и такси. "София е много добре позиционирана за развитие на дигиналната и споделената икономика", се казва още в доклада.

Още по темата

Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции /СОАПИ/ е част от администрацията на Столична община. Председател на Надзорния съвет е Николай Стойнев, а негов заместник Трайчо Трайков.

 

 

Последни новини
Още от Новини