91% от територията на Венецуела е без интернет

Притесненията относно нормалното функциониране на болниците в страната се засилват заради прекъсванията на тока

Каракас, Венецуела, при поредното спиране на тока на 8 март. Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg Каракас, Венецуела, при поредното спиране на тока на 8 март. Снимка: Carlos Becerra/Bloomberg

Електричеството във Венецуела прекъсна за пореден път в сряда сутринта, пише Bloomberg. Обхватът на прекъсването на тока в страната може да се види на сайта Netblocks.com, който проследява спиранията и повредите на интернет връзката в различни страни.

Сайтът е много популярен сред жителите на южноамериканската страна, тъй като режимът на президента Николас Мадуро не предоставя официална информация. Платформата изчислява, че на 91% от територията на Венецуела няма интернет връзка.

Мадуро и венецуелското правителство настояват, че авариите са породени от опитите за саботаж на САЩ и местната опозиция. От друга страна, критиците на властта и експерти в индустрията смятат, че проблемът е породен от спада на инвестициите.

Училищата са затворени за втори пореден ден, като правителството призова служителите да останат у дома си и да не ходят на работа.

Притесненията относно функционирането на болниците и недостига на храна и вода се засилват заради прекъсванията на електричеството. Поради това общественото недоволство от управлението на страната остава високо.

Последни новини
Още от Новини