Uber се готви да придобие дубайския Careem за $3,1 млрд.

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Apple, Uber и Youtube

Снимка: Christopher Pike/Bloomberg Снимка: Christopher Pike/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

В понеделник Apple разкри представи новинарска услуга за списания, нова платформа за видео гейминг, както и нова премиум видео услуга заедно с представители на Холивудския елит, в конкуренция с компании като Netflix и Amazon, съобщи Чанг. В допълнение на това технологичният гигант представи нова кредитна карта в сътрудничество с Goldman Sachs, за да улесни месечните плащания за новите услуги, допълни още тя.

Междувременно гигантът за споделено пътуване Uber се готви да обяви сделка за придобиване на стойност 3,1 млрд. долара на базирания в Дубай свой конкурент Careem. Careem бе оценена на около 1 млрд долара в кръг за финансиране през 2016, с което стана един от най-скъпите технологични стартъпи в Близкия Изток. Новината за придобиването идва преди очакваното първично публично очакване на Uber и дава възможен сигнал за ангажимент с Близкия Изток.

Според съобщения YouTube е прекратила планове за няколко драми и комедии висок клас. Ходът е отстъпление от плановете на компанията за платена услуга за качествени холивудски продукции. Bloomberg научи, че решението е в резултат на високите разходи, нужни в конкуренцията с утвърдени участници като Netflix и Amazon, а също вече и с Apple.

Очаквайте видео.

Последни новини
Още от Новини