TNBT

Директорите Крис Кокс и Крис Дениълс напускат Facebook

Емили Чанг, Bloomberg, за водещите технологични заглавия

Снимка: Johannes Berg/Bloomberg Снимка: Johannes Berg/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Изненадващо напускане на водещи ръководители във Facebook: главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви, че главният продуктов директор Крис Кокс и Крис Дениълс, който е начело на Whatapp, напускат компанията. Това се случва на фона на глобален срив на социалната мрежа и свързаните ѝ услуги, както и на разследване за практиките ѝ за споделяне на лични данни, предаде Чанг. 

В четвъртък Oracle коментира финансовите си резултати за 4-тото тримесечие. Прогнозираната преразгледана печалба на акция на втория по големина производител на софтуер в света не оправдаха очакванията. Въпреки това положителната част е, че през 3-тото тримесечие приходите от облачни услуги и поддръжка на лицензи нарастват с 1% до 6,66 млрд долара.

Huawei пледира за невинност в Ню Йорк по обвиненията на САЩ за измама към 4 банки чрез прикриване на бизнес активност в Иран в разрез със санкциите на САЩ. Главният финансов директор Мън Уанджоу, която бе задържана във Ванкувър и е в очакване на екстрадиция, също е с обвинения по случая. Следващият съдебен процес на Huawei ще се състои на 4 април.

 

Последни новини
Още от Новини