Spotify пусна жалба срещу Apple

Емили Чанг, Bloomberg Technology, за последното около Spotify, Uber и Rocu

Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Spotify се изправя в битка с Apple. В нова жалба услугата за стрийминг на музика твърди, че антитръстовите регулатори в Европейския съюз трябва да направят проверка на Apple, тъй като според Spotify тя възпрепятства конкурентите си, като ограничава продажбите на своя AppStore. Spotify каза, че компанията, производител на iPhone, е създала нетърпими условия, като е определила 30-процентна такса за приложения-конкуренти на Apple Music. Spotify очаква от ЕК да предприеме мерки, коментира Чанг.

Uber се подготвя за борсов дебют, който може да е сред един от 5-те най-големи в историята в САЩ. Bloomberg научи, че услугата за споделено пътуване е прибавила няколко банки към списъка си попечители, като сред тях са Bank of America, Barclays, Citigroup и Allen & Company. Margan Stanley е водещ поемател заедно с Goldman Sachs на първичното публично предлагане. Компанията може да получи пазарна оценка достигаща 120 млрд. долара.

В сряда акциите на Rocu отбелязаха най-големия си спад от ноември, след като две брокерски фирми преразгледаха надолу оценките си за компанията. Loop Capital съкрати прогнозите си, цитирай прекалено висока пазарна оценка в резултат на огромен ръст. Отделно екипът на Macquarie Research също съкрати оценката си за акциите на Rocu към неутрална, изразявайки опасения за способността на компанията да се конкурира в рекламния пазар срещу по-големи медиийни компании.

 

Последни новини
Още от Новини