Кризата с Boeing се задълбочава след забрани от Сингапур и Австралия

Кристофър Джаспър, Bloomberg, за ситуацията на Boeing след забраната на модел 737 Max в Сингапур и Австралия

Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg Снимка: Dimas Ardian/Bloomberg

Boeing Co. е изправена пред нарастваща криза на доверието относно модела ѝ самолети 737 Max, докато превозвачи и регулатори от Сингапур и Австралия предприемат приземяване или забрана на самолета, след като за пет месеца се случиха две трагични катастрофи с него. Кристофър Джаспър, Bloomberg, коментира темата.

Вчера превозвачи от Европа и Северна Америка излязоха със съобщения, че вземат предвид различни мнения за това дали да продължат да използват модела. Въпреки това днес, както Австралия, така и Сингапур, обявиха, че модел самолети 737 Max не е вече добре дошъл на тяхна територия. Това е от важно значение, тъй като тези две държави са много уважавани авторитети в авиацията. Тоест, със сигурност това може да обърне нещата.

В исторически план държавите винаги са се водили от позицията от Федералната администрация по авиация на САЩ относно безопасността на самолетите. В последно време обаче това влияние започва да отслабва, тъй като пътниците са вече по-добре информирани относно развитието на събитията, коментира Джаспър.

Индонезия, която миналата година преживя катастрофа със 737 Max вече забранява използването на самолета, а Китай я следва като действия. Това са основни оператори на модела на Boeing 737, които заявяват, че моделът вече не е добре дошъл. Според Кристофър Джаспър това мнение постепенно се разпространява в тази част на света.

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Новини