Пазарният ръст от търговско споразумение между САЩ и Китай няма да е силен

Джеймс Ати, старши инвестиционен мениджър в Aberdeen Standard Management

Снимка: Carlo Gabuco/Bloomberg Снимка: Carlo Gabuco/Bloomberg

Джеймс Ати, старши инвестиционен мениджър в Aberdeen Standard Management, и Мари Оуенс Томсен, главен икономист на Indosuez Wealth Management, коментираха съобщенията, че САЩ и Китай са близо до сключване на търговска сделка, която може да отмени повечето или всички американски мита срещу Китай.

Според Ати значителна доза оптимизъм вече е включена в оценката на китайските акции. Анализаторът не смята, че търговското споразумение ще има структурно влияние в много дългосрочен план, тъй като по думите му "капиталовите пазари не са подготвени чак дотам да предвиждат бъдещето".

Тъй че, очаквам да видя отскок, но не мисля, че това ще е събитие, което да предизвика 15% ръст в цените на акциите в световен план.

Мари Томсен от друга страна смята, че китайската икономика, както и икономиката на САЩ, показват сигнали за голяма издръжливост. Докато търговските обеми остават положителни от Indosuez предвиждат, че рецесия може да бъде избегната. "Въпреки тези потенциално позитивни новини обаче няма друга толкова сериозна опасност пред световния бизнес цикъл от търговията", коментира Томсен.

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини