Ди Майо: Коалиционното правителство ще продължи до края на мандата си

Зам. министър-председателя на Италия Луиджи Ди Майо посочи, че правителството ще изпълни 5-годишния си мандат

Снимка:Victor Sokolowicz/Bloomberg Снимка:Victor Sokolowicz/Bloomberg

Вице-премиерът на Италия Луиджи Ди Майо коментира защо смята, че коалиционното правителството на страната ще изпълни целия си 5-годишен мандат. Той също коментира перспективите пред първия фонд за рисков капитал на Италия и коментира преговорите между потенциалните инвеститори за рестартиране на изпадналата в затруднения авиолиния Alitalia.

Първият фонд за рисков капитал на Италия ще бъде формиран през март и ще включва 1 млрд. евро за инвестиции в рисков капитал за иновативни стартъпи, каза Ди Майо.

Надяваме се да привлечем инвестиции благодарение на данъчни облекчения за тези, които инвестират във фонда. Това ще са 1 млрд. евро публични пари, като се надяваме да добавим още 1 млрд. от частни парични средства преди края на годината.

Според вице-премиера почти няма вероятност „Движение 5 звезди“ да отмени договора за коалиционно правителство в страната:

Нашата цел е да стигнем до края на законодателния си мандат. Управлението ни ще продължи 5 години. Това е част от правителствения договор, поддържайки пълен диалог с европейските институции, за да се подкрепи италианското икономическо развитие, а Италия да се превърне в първа промишлена сила в Европа.

По повод проекта за рестартирането на Alitalia Ди Майо посочи, че това ще е пазарна операция, при която националното жп дружество Ferrovie dello Stato ще изгради промишлен завод заедно с EasyJet и  Delta Airlines. "Тоест, те ще са собствениците му и те ще решат кои други участници ще се включат", коментира Ди Майо.

Очаквайте видео с целия коментар.
 

Последни новини
Още от Новини