Не е нужна рецесия, за да се понижават капиталовите пазари

Грег Бутъл, ръководител стратегии капитали и деривативи за САЩ в BNP Paribas

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Грег Бутъл, ръководител стратегии капитали и деривативи за САЩ в BNP Paribas, коментира американските пазари на фона на  влошаващите се според него фундаменти и "доста лошия" ръст на финансовите резултати.

Според Бутъл е нужна защитна позиция по отношение на портфолиото при инвестиране в капиталовите пазари за момента.

Икономическите данни изненадаха в отрицателна посока, а от САЩ се появиха корекции надолу на прогнозите за финансовите резултати. Настроението се подобри по отношение на търговията, Фед стимулира пазарите чрез по-пасивния си тон, но реалните фундаменти всъщност се влошават.

"Със сигурност, ако S&P 500 се консолидира над равнище от 2800 пункта, колкото повече време прекараме там при по-ниска волатилност, толкова по-вероятно е повече хора да бъдат привлечени обратно на този пазар", коментира той. Въпреки това според BNP Paribas фундаментите се влошават и от банката биха били много предпазливи да вкарват пари при такива равнища.

Не е задължително да наблюдаваме рецесия, за да се търгуват оттук нататък с понижение капиталовите пазари. В момента S&P се търгува над средното си равнище на база цена/приходи.

По тази причина анализаторът смята, че американските акции може да се представят незадоволително оттук нататък.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини