Disney спря рекламите в YouTube

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Samsung, Apple и Disney

Снимка: Alastair Miller/Bloomberg News Снимка: Alastair Miller/Bloomberg News

Емили Чанг, Bloomberg, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

По време на събитието Unpacked на Samsung компанията разкри най-голямото обновяване на дизайна на своя модел смартфони Galaxy в Сан Франциско. В сряда южнокорейският гигант представи 4 нови телефона, конкурирайки се с Apple с премиум модел от по-нисък клас, 3D камери, технология за сензор за отпечатъци в екрана и 5G свързаност. Компанията представи също и сгъваемия Galaxy Fold, телефон, който може да се разгъва в таблет.

Според медийни спекулации Apple се готви до 2021 да съчетае приложенията, създадени за iPhone, iPad и Mac. Инициативата с кодово име Marcipan ще позволи на разработчиците да създават приложение, работещо за всички устройства без да трябва да изпращат софтуера към отделни Appstore магазини. Apple планира най-рано през юни да позволи на разработчиците да "портират" приложенията си към компютри Mac.

Disney оттегли разходите си за реклама в Youtube, присъединявайки се към други компании, включително Nestle, след като блогър разкри подробно как коментари във видео уебсайта се използват за фасилитирането на педофилски групи. Някои от видеата включват реклами на Disney. Производителят на игри Epic Games също преустановява рекламите в Youtube, тъй като и те са били пускани преди видеата.

 

Последни новини
Още от Новини