Тръмп, демократите-социалисти и смъртта на Републиканската партия

Филип Райнс, бивш съветник на Хилари Клинтън, изследва кандидатите за номинацията на Демократическата партия

Снимка: Al Drago/Bloomberg Снимка: Al Drago/Bloomberg

Филип Райнс, бивш съветник на Хилари Клинтън, изследва кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ през 2020 и обяснява защо според него Републиканската партия е мъртва.

Райнс не е съгласен с вече изразените коментари и анализи, че президентската кампания през 2020 ще е необикновена и нещо невиждано. 

Очевидно е, че всяка една кампания е различна от предишната, но големият брой кандидати не е нещо кой знае колко различно.

"Възможно е дори кампанията по време на първичните избори да е по-традиционна, отколкото си мислим. Следователно ще прекараме цяла година в напразно говорене, докато се появи нещо, за което си заслужава да говорим. А това ми звучи познато", коментира Райнс.

Според него Републиканската партия е "ходещ мъртвец" и не би могла да се съживи до бляскавите си дни на разумните и умерени консерватори начело в кандидат-президентската надпревара и начело на партията.

Има нещо в нея, което просто експлодира и смятам, че има доста голям брой хора, най-вече в Конгреса, които се самозаблуждават за това какво предстои.

По думите му сред Демократите има много хора, които могат да се харесат на хората, гласували за Тръмп през 2016. Един на всеки петима гласоподаватели по време на изборния ден през 2016 не само казва, че е гласувал за Тръмп, но и че е подкрепил Обама през 2012. По-интересното даже е, че към този момент те са продължавали да одобряват дейността на Барак Обама, обоснова се той.

На въпрос относно "новият социализъм" в Демократическата партия Филип Райнс цитира сенатора на демократите Камала Харис от Флорида и думите ѝ, "Аз не съм демократ-социалист". Според него хората искат да чуват идеи и ще видят какво Тръмп е обещал да направи, но не е изпълнил. 

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини