Виждаме ръст по целия свят, коментира директорът на Intercontinental Hotels Group

Кийт Бар, главен изпълнителен директор на Intercontinental Hotels Group

Phu Quoc Long Beach Resort, опериран от InterContinental Hotels Group, Фу Куок, Виетнам, 1 ноември 2018. Снимка: Maika Elan/Bloomberg Phu Quoc Long Beach Resort, опериран от InterContinental Hotels Group, Фу Куок, Виетнам, 1 ноември 2018. Снимка: Maika Elan/Bloomberg

Кийт Бар, главен изпълнителен директор на Intercontinental Hotels Group, коментира финансовите резултати на групата за цялата 2018 и за празнините, които компанията се опитва да запълни чрез придобивания.

Миналата година отчетохме доста добри финансови резултати. Приходите на групата нараснаха с 2,5%, а нетният ни системен ръст е нагоре с 4,8%. Това са най-добрите ни резултати практически от 10 години насам.

Преди седмица придобихме хотелския оператор 6 Senses, е оригинално базиран в Азия. Наблюдаваме силен ръст по целия свят. Разрастваме както съществуващите ни брандове, така и стартираме и придобиваме и нови, посочи Бар.

Преди година Intercontinental стартира стратегическа инициатива за справяне с празнините в брандовото ни портфолио, като се насочва в мейнстрийм сегмента, пускайки бранда "Avid Hotels" в САЩ.

В по-високия клас пуснахме "Voco“ и вече имаме 16 хотела, коментира той.

За увеличаване на органичния си ръст компанията съсредоточава сили, използвайки потребителското си разбиране, за да таргетира големи ниши на търсене, което не е било посрещнато от брандовете.

"Подходите ни за неорганичен ръст са към пазари, където смятаме придобиването на компании или брандове е най-добрият път напред", посочи Бар и даде пример с придобиването на хотелския бранд Regents през миналата година и подписването на договори за хотели в Куала Лумпур, Бали и Ченгду.  

Целия коментар чуйте във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини