Модната компания Tom Tailor ще стане китайска собственост

Китайският конгломерат Fosun проявява сериозен интерес към базираната в Хамбург група

Магазин на Tom Tailor в Бишкек, Киргизстан. Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg Магазин на Tom Tailor в Бишкек, Киргизстан. Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Базираният в Хамбург германски моден концерн Tom Tailor ще стане напълно китайска собственост. Големият китайски акционер Fosun възнамерява да придобие цялата компания при оценка от около 96 млн. евро. На акционерите на Tom Tailor се предлагат по 2,26 евро на акция, пише Investor.bg, позовавайки се на публикувано във вторник съобщение от компанията.

По този начин офертата на Fosun е почти пет процента по-висока от цената на затваряне на Xetra при предходната вечер. В понеделник акциите на Tom Tailor приключиха сесията със спад от 1,8% на ниво от 2,16 евро.

Малко преди обявяването на предложението за поглъщане Tom Tailor вече обяви, че Fosun е увеличила дела си чрез емисия с нови акции от малко под 29% до малко над 35%. За целта китайците трябваше да платят малко под 9 млн. евро. Ако всички акционери предложат акциите си, Fosun ще трябва да плати малко повече от 60 млн. евро.

В последно време Tom Tailor се бори с редица проблеми и преди всичко заради марката Bonita, която е в зоната на загубата. Fosun влезе в Tom Tailor през 2014 г.

Още по темата може да прочетете в продължението на материала в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини