Великобритания отчита по-добри от очакваното продажби на дребно за януари

Джеф Ю, ръководител на инвестиционния офис във Великобритания на UBS Wealth Management

Защитник на Brexit с шал с надпис в подкрепа на сделка между Великобритания и Световната търговска организация, 29 януари 2019. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Защитник на Brexit с шал с надпис в подкрепа на сделка между Великобритания и Световната търговска организация, 29 януари 2019. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Джеф Ю, ръководител на инвестиционния офис във Великобритания на UBS Wealth Management, коментира данните за продажбите на дребно във Великобритания за януари, които бележат най-голям ръст от 6 месеца насам.

Ако се изключи покачването в цените на горивата през януари ръстът е 1,2 % вместо очакваните 0,2%.

Според Ю от гледна точка на вътрешния пазар това е "много нужна глътка въздух" предвид лошите новини за сектора на продажбите на дребно и потребителското търсене през последните месеци.

Въпросът е дали добрите резултати ще могат да се задържат, коментира той. 

Английската централна банка предупреждава да не очакваме прекалено много положителни изненади от резултатите в промишлеността и потреблението, докато несигурността продължава.

Според анализатора решението на АЦБ да изключи възможността за лихвено увеличение през тази година е в съгласие с действията на основните централни банки по света, които призовават за внимание предвид световния дефлационен импулс, идващ от Китай.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини