Щатският долар ще отслабне в дългосрочен план

Джеймс Барти, ръководител европейски капиталови пазари и глобална стратегия в Bank of America Merrill Lynch

Последният ден на търговия на Уолстрийт за 2018. 31 декември 2018, Ню Йорк. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg Последният ден на търговия на Уолстрийт за 2018. 31 декември 2018, Ню Йорк. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Джеймс Барти, ръководител европейски капиталови пазари и глобална стратегия в Bank of America Merrill Lynch, коментира апетита към риск и щатския долар.

От банката прогнозират преустановяване на ръста на риск в краткосрочен план.

Причината за това е, че виждаме значително възстановяване след разпродажбата в края на миналата година, когато пазарите наистина поевтиняха.

Основен фактор за това е неяснотата дали ще има напредък към сключване на търговска сделка между САЩ и Китай, след която световната икономика да намери посока. 

Световното инвеститорско доверие и промишлено производство преживяха рязък срив през 4-тото тримесечие. Причината за това не бе изцяло търговският спор между САЩ и Китай, но в случай че от 1-ви март влязат в сила американските мита върху целия китайски внос мога да твърдя, че надеждите за световно възстановяване много бързо ще изчезнат.

Барти коментира, че в краткосрочен план доларът може да продължи да се възстановява, но в дългосрочен план прогнозата на Bank of America Merrill Lynch е за по-слаб, а не за по-силен долар.

Чуйте целия анализ във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини