САЩ се подготвят за "сериозна работа" със Северна Корея

Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще се срещнат във Виетнам в края на февруари

Президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Сингапур. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Сингапур. Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

САЩ имат “сериозна работа” за вършене със Северна Корея преди президентът Доналд Тръмп да се срещне с Ким Чен Ун във Виетнам по-късно този месец, твърди специалният американски пратеник Стивън Бигън, пише Investor.bg, като цитира Bloomberg.

Тръмп “с нетърпение очаква да предприеме следващите стъпки”, посочва още Бигън. Пратеникът в Северна Корея прекара три дни в преговори с властите в Пхенян преди да се срещне с корейския министър на външните работи в Сеул.

“Убеден съм, че ако и двете страни останат ангажирани, можем да постигнем реален прогрес”, коментира Бигън. “Не знаем как ще се развият нещата, но сме в центъра на дискусии със Северна Корея и нашите преговори бяха продуктивни”.

Бигън не посочва точно какви стъпки остава да бъдат предприети спрямо Северна Корея. По-рано Държавният департамент на САЩ заяви, че Бигън и севернокорейският му колега са се съгласили да се срещнат отново преди срещата между Ким и Тръмп.

Продължението на материала може да прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини