Последните съкращения в Tesla намалиха значително екипа по доставките

Поради това нарастват опасенията, че търсенето на Model 3 в САЩ се е свило

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Когато миналия месец Tesla обяви втори кръг от съкращения на служители с цел свиване на разходите, едно ключово подразделение беше засегнато особено сериозно. Производителят на електромобили намали повече от два пъти броя на хората, работещи в звеното за доставки на колите до клиентите в Северна Америка, твърдят двама от съкратените, пише Investor.bg, позовавайки се на Ройтерс.

Около 150 души от екип от 230 са били освободени през януари в звеното в Лас Вегас, което доставя десетки хиляди коли Model 3 на американските и канадските купувачи - знак, че компанията е очаквала темпът на доставките да спадне значително в краткосрочен план.

Съкращенията не са обявявани по-рано, а сега могат да подхранят опасенията на инвеститорите, че търсенето на Model 3 в САЩ се е свило, тъй като големите данъчни облекчения за потребителите са изтекли миналата година и колата остава прекалено скъпа за повечето хора.

Tesla по-рано заяви, че фокусът ѝ това тримесечие е върху доставките на коли на потребителите, които чакат в Китай и Европа.

“Няма достатъчно доставки”, твърди един от бившите служители. “Не се нуждаете от екип, защото няма много коли”.

Доставките на Model 3 бяха ключов приоритет за компанията през втората половина на 2018 г., докато Tesla се опитваше да снабди всички купувачи, възползващи се от 7500 долара данъчна отстъпка преди тя да се свие наполовина в края на годината.

Продължението на материала може да прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини