Apple пусна софтуерно обновление, за да поправи бъга, позволил подслушване

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Twitter, Apple и Postmates

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира от Сан Франциско коментира водещите технологични заглавия. 

Twitter представи незадоволителна прогноза за продажбите и съобщи отслабнал темп на ръст на потребителите, което намеква, че промените с цел подобряване на социалната платформа все още не са привлекли по-широка публика. Компанията обаче за първи път съобщи за 126 млн. дневно активни потребители. Това число може би е по-малко от очакванията на някои, но е ръст с 9% на годишна база. Twitter също така каза, че вече няма да съобщава броя на месечно активните потребители след първото тримесечие. 

Apple пусна обновление на софтуера за iPhone и други устройства, с цел да поправи бъг, позволяващ на потребители на услугата за видеочат FaceTime да чуват отсрещната страна преди да приемат или отхвърлят обаждането. Бъгът е черна точка за Apple, която направи неприкосновеността на личния живот и сигурността ключови фактори в продажбата на устройствата си.

Междувременно в четвъртък услугата за доставка на храна Postmates подаде документи за първично публично предлагане, с което се присъедини към цял набор от компании, включително Uber и Lyft, които планират листване през тази година. Предлагането може да оцени компанията на над 1,8 млрд. долара. Postmates e избрала J.P. Morgan и Bank of America за свои водещи поематели, въпреки че размерът и ценовият диапазон все още да не са определени. 

 

Последни новини
Още от Новини