От AllianceBernstein не виждат дългосрочен ръст при банките на развитите пазари

Марк Фелпс, главен инвестиционен директор за световния ръст в AllianceBernstein

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Марк Фелпс, главен инвестиционен директор за световния ръст в AllianceBernstein, коментира корпоративните финансови резултати, волатилността и защо според него банките на развиващите се пазари не предлагат дългосрочен ръст.

По отношение на пазарната посока Фелпс посъветва да не очакваме прекален ентусиазъм. По думите му ръстът на финансовите резултати по целия свят се забавя но все още ще е положителен.

Компаниите, които имат добри продукти могат да се представят добре, но ако нямате добър продукт смятам, че ще имате затруднения. Мисля, че трябва да се върнем обратно към фундаментите.

Належащи въпроси, пречка пред фундаментите, са Брекзит и потенциалното ново спиране на работата на американското правителство. Позицията на Фед за пауза на лихвените увеличения икономистът определя като положителна.

От AllianceBernstein изпитват затруднения да купуват акции на банки и особено тези на развити пазари. Банковата индустрия би следвало да допринася с ръст от 2-3% на БВП във Великобритания, Европа и САЩ. При добър стабилен бизнес това ще означава някъде 4-5% ръст на финансовите резултати, с приходи и дивиденти. Това би било хубаво, но не се случва в действителност, коментира той.

Възможно е да предлагат добра стойност и да можеш да печелиш от тях от време на време, но просто не ги смятаме за бизнес с дългосрочен ръст.

Смятам, че инвеститорите трябва да ги разглеждат в контекста, че могат да ги търгуват и да печелят от тях от време на време, но в дългосрочен план не съм сигурен, че бихте имали печалба от тях.

Фелпс вижда наличие на волатилност на пазара, въпреки индексът на волитилността Vix да сочи обратното.

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Новини