И NASA се готви за полети в космоса с търговска цел

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за последното около Spotify, Fortnitе и NASA

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Освен че току-що обяви първата си оперативна печалба за тримесечието Spotify също разкри, че прави силен залог в подкаста. Услугата за стрийминг купува подкаст компаниите Gimlet Media и Anchor FM. Според съобщения цената на Gimlet възлиза на 200 млн. долара. Gimlet е създала подкастове като сериала Homecoming, който наскоро бе адаптиран към телевизионно предаване за Amazon.

Take-Two Interactive се присъединява към списъка на производители на видео игри, засегнати от Fortnitе. Производителят на Grand Theft Auto обяви прогноза за приходите доста под очакванията. Същото се случи с Electronic Arts ден по-рано. Акциите и на двете компании потънаха, посочи Чанг.

NASA се приготвя за изстрелването на ракети с търговска цел, с които американците ще могат да излязат в космоса. SpaceX на Илон Мъск ще извърши изпитателен полет на 2-ри март. Екипите на NASA се очаква да направят през юли, изпитателният полет за Boeing ще се случи не по-рано от април, a мисия с изпращане на хора ще се извърши не по-рано от август.

 

Последни новини
Още от Новини