Китай трябва да направи структурни реформи: Тръмп

Откъс от речта за Състоянието на съюза на президента Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп дава годишната си реч за Състоянието на съюза пред двете камари на американския Конгрес. Вашингтон. 5 февруари 2019.  Photographer: Aaron P. Bernstein/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп дава годишната си реч за Състоянието на съюза пред двете камари на американския Конгрес. Вашингтон. 5 февруари 2019. Photographer: Aaron P. Bernstein/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в речта си за Състоянието на съюза, че търговското споразумение с Китай трябва да включва структурни промени от страна на азиатската страна.

„Изпитвам голямо уважение към президента Си и сега с Китай работим по ново търговско споразумение”, каза Тръмп.

„Но то трябва да включва реални, структурни промени, за да спрат нечестните търговски практики. Да намалят хроничния ни търговски дефицит. И да защитят американските работни места.”

Американският търговски представител Робърт Лайтайзер и министърът на финансите Стивън Мнучим ще водят делегацията в Пекин следващата седмица, за да подготвят срещата между президентите Тръмп и Си в края на месеца.

Още по темата

Миналата седмица САЩ и Китай обявиха напредък в преговорите във Вашингтон, но Лайтхайзер каза, че двете страни имат още много работа и дори не са започнали да оформят рамковото споразумение.

Тръмп постави краен срок до 1 март 2019 за постигане на решение преди митата за внос на стоки от Китай за 200 млрд долара да се удвоят до 25%.

В откъса от речта за Състоянието на съюза пред двете камари на Конгреса Тръмп говори и за Нафта.

 

Последни новини
Още от Новини