Тръмп: Ще имаме страхотна сделка с Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, в дясно и вицепремиерът на Китай Лю Хе, в ляво в Овалния кабинет на Белия дом. 31 януари 2019. Photographer: Al Drago/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп, в дясно и вицепремиерът на Китай Лю Хе, в ляво в Овалния кабинет на Белия дом. 31 януари 2019. Photographer: Al Drago/Bloomberg

Китай обеща „значително” да увеличи покупките на американски стоки след последния кръг преговори в САЩ и двете страни планират нови срещи, за да постигнат пробив за търговското споразумение само месец преди Тръмп да наложи нови мита.

Президентът Тръмп каза в четвъртък, че праща двама от топ-преговарящите от американска страна в Китай след двудневните преговори с представителите на Китай във Вашингтон. Министърът на финансите Стивън Мнучин и търговският представител Робърт Лайтхайзер заминават за Пекин в средата на февруари.

Пред медиите Тръмп каза, че Китай е започнал да купува соя от САЩ.

Китай прие да увеличи вноса на американска земеделска продукция, енергийни, индустриални продукти и услуги, обяви китайската агенция Синхуа без повече детайли.

Откъс от изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп в Овалния офис в Белия дом в края на срещата с делегацията от Китай.

 

Последни новини
Още от Новини