Google предприема мерки срещу протестиращите си служители

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, от Сан Франциско за Intel, Google и Sonos

Служители на Google държат плакати по време на протест срещу начина, по който тех гигантът адресира проблема със сексуалните посегателства в компанията, Маунтин Вю, Калифорния, 1 ноември 2018. Снимка: Michael Short/Bloomberg Служители на Google държат плакати по време на протест срещу начина, по който тех гигантът адресира проблема със сексуалните посегателства в компанията, Маунтин Вю, Калифорния, 1 ноември 2018. Снимка: Michael Short/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира водещите технологични заглавия.

Три месеца след стачката на служители по целия свят през ноември Google е поискала неофициално от американското правителство да намали защитата си спрямо служители активисти.

Според сведения на Bloomberg търсачката гигант е призовала Националния борд по трудови отношения да отмени ревизия, разрешаваща на служителите да се организират, като ползват фирмените си електронни пощи, както се случи през последната стачка миналата година.

Говорител на Google коментира, че исканията не са свързани със събитието и компанията не лобира за никакви нормативни промени, посочи Чанг.

Чуйте целия технологичен коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини