Apple планира намаляване на броя нови служители

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за Apple, Huawei и Epic Games

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира от Сан Франциско водещите технологични заглавия.

Bloomberg научи, че по-слабото от очакваното търсене за последния модел iPhone е накарало Apple да планира намаляване броя нови служители, съобщи Чанг. Тя цитира главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук за предвидени съкращения в наемането през първото тримесечие на годината извън ключовите отдели на компанията, един от които и този за изкуствен интелект, където "ще продължават да наемат с висок темп".

Федералните прокурори на САЩ водят наказателно разследване срещу Huawei, което според източници на The Wall Street Journal е в напреднал етап и скоро може да се повдигне обвинение за предполагаема кражба на търговски тайни от американските бизнес партньори и технология за роботизирано устройство, ползващо се от T-Mobile за изпитване на смартфони.

Дефект във видеоиграта Fortnitе на Epic Games постави под риск профилите на милиони потребители, според изследователи на Checkpoint Software. Хакерите са могли да пратят линк към играчите, който при кликване давал достъп до потребителските профили. Това им позволило да си купят виртуална валута и геймърско оборудване, които впоследствие са могли да обменят и продадат. Хакерите също така са могли да получат достъп до разговорите на геймърите с Epic. Уязвимостта е вече адресирана, посочи Чанг.

Чуйте видеото с целия коментар:

 

Последни новини
Още от Новини