Очакват се по-високи цени на суровините през 2019, според UBS

Доминик Шнайдер, ръководител за суровини и валути в Азиатско-тихоокеанския регион в UBS Private Banking

Самосвал в кариерата за добив на медна и златна руда Оюу Толгой, притежавана съвместно от Rio Tinto Group и държавната Erdenes Oyu Tolgoi LLC, в Ханбогд, южна Гоби, Монголия, 23 юли 2016. Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg Самосвал в кариерата за добив на медна и златна руда Оюу Толгой, притежавана съвместно от Rio Tinto Group и държавната Erdenes Oyu Tolgoi LLC, в Ханбогд, южна Гоби, Монголия, 23 юли 2016. Снимка: Taylor Weidman/Bloomberg

Доминик Шнайдер, ръководител за суровини и валути в Азиатско-тихоокеанския регион в UBS Private Banking, коментира цените на суровините и прогнозите си за пазара.

Според анализаторът пазарното забавяне ще утихне през първата половина на годината. Той предвижда, че предлагането от страна на ОПЕК ще помогне за връщането на баланса.

Ако не постигнем ръста на предлагането пазарът просто може да затегне драстично повече и в резултат да видим по-високи цени, посочи Шнайдер.

При стабилизиране на основните метали инвеститорите ще забележат отново, че запасите намаляват и това ще вдигне цените нагоре. 

Там, където според мен няма да получите висока възвращаемост е при благородните метали.

Шнайдер предвижда световният икономически ръст да се задържи около 3,8%. 

Целия коментар чуйте във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини