Стачка отменя полети на 8 летища в Германия

Служителите по сигурността в германските летища настояват за по-високо заплащане

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

8 летища в Германия, включително тези във Франкфурт и Мюнхен, ще отменят редица полети във вторник заради стачка на служителите по сигурността, съобщава Bloomberg.

Служителите по сигурността в летищата в Мюнхен, Франкфурт, Хамбург, Лайпциг, Хановер, Бремен, Дрезден и Ерфурт планират да излязат на протест утре от 14:00 часа до 20:00 часа местно време, докато синдикатът Ver.di настоява за увеличение на заплащането.

„Работодателите не показват желание да направят по-добро предложение към служителите. Поради това протестните действия са неизбежни“, заяви в понеделник членът на борда на Ver.di Уте Кител. Очаква се преговорите да бъдат възобновени на 23-и януари.

Най-голямата германска авиолиния Lufthansa предупреди за „сериозни трусове“ на летището във Франкфурт, където се очаква да бъдат отменени редица полети. Авиолинията все още не е коментирала как стачката ще се отрази и на другите летища в страната.

„От 2011 г. заплатите на служителите по сигурността са се увеличили с 50%“, твърди управляващият директор на сдружението на служителите BDL – Матияс фон Рандоу.  

Последни новини
Още от Новини