Airbnb представи топ дестинациите за 2019 г.

Класацията е изготвена на база на вътрешна информация за резервациите, търсенията и списъка с желания на потребителите на платформата

Сямън, Китай. Снимка: Pixabay Сямън, Китай. Снимка: Pixabay

Последният месец на 2018 г. - това време от годината, в което хората, запазили приключенския дух в себе си, планират къде да пътуват през 2019 г. Платформата за краткосрочно отдаване на жилища под наем помага на любознателните туристи, като публикува класация с най-интересните дестинации в света.

На първо място в класацията на Airbnb e град Кайкоура, който се намира на източния бряг на южния остров на Нова Зеландия. На второ и трето място се нареждат съответно китайският град Сямън и мексиканският щат Пуебла, пише Bloomberg.

Американската компания е класирала дестинациите на база на вътрешна информация за резервациите, търсенията и списъка с желания за 2019 г. на потребителите на онлайн платформата до октомври 2018 г.

„Много дестинации като Кайкоура, Пуебла и Гранд смоуки маунтинс се завръщат на водещите позиции, след като не отчитаха висок туристически поток заради пожари и земетресения“, коментира говорителят по потребителските нагласи в Airbnb Али Килам. В някои случаи природните бедствия привличат туристи с определен профил, обясняват от Airbnb.

Новозеландският град Кайкоура беше разтърсен от земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер през 2016 г. От тогава резервациите в града са се увеличили с 295%, а търсенията – с 210%. Транспортните услуги в региона са достъпни онлайн, посетителите могат да резервират пътувания с кораби или автобуси, за да се запознаят отблизо с историческите забележителности на местността.

Класираният на 2 място пристанищен град Сямън, който се намира в близост до Тайван, отчита ръст от 283% на резервациите на годишна база. Сямън е подходяща дестинация за любителите на морска храна и има лесен достъп до намиращите се в близост острови, включително и до Кулангсу, който е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. На острова е забранено използването на автомобили. Туристите се насочват към не толкова популярни дестинации, отбелязва Килам.

Мексиканският щат Пуебла, който е на два часа път с кола от Мексико Сити, бележи ръст от 240% на търсенията на годишна база в платформата. Регионът се възстановява от силно земетресение през 2017 г. В столицата на щата Пуебла Сити, който е четвъртият по големина град в страната, има над 350 църкви.

Местните преживявания са ключов фактор за нагласите на туристите, посочват от Airbnb. 

Класацията на Airbnb за топ дестинациите през 2019 г.

1. Кайкоура, Нова Зеландия

2. Сямън, Китай

3. Пуебла, Мексико

4. Нормандия, Франция

5. Гранд смоуки маунтинс, САЩ

6. Буенос Айрес, Аржентина

7. Акра, Гана

8. Мозамбик

9. Западните острови, Шотландия

10. Перфектура Вакайама, Япония

11. Катскилските планини и Долината Хъдсън, САЩ

12. Щатът Санта Катарина, Бразилия

13. Батуми, Грузия

14. Уинипег, Канада

15. Пондичери, Индия

16. Узбекистан

17. Калабрия, Италия

18. Андалусия, Испания

19. Тайван

Последни новини
Още от Новини